Kranio Sakral Terapi

Kranio sakral terapi bruges til at behandle ubalancerKranio sakral terapi forkortes ofte til KST og stammer oprindeligt fra osteopati.

Kraniosakralterapi bruges i behandling af ubalancer, og kan løsne spændinger og skævheder, som påvirker og belaster både centralnervesystemet og vævet overalt i kroppen.

Kranio sakral terapi betyder:

  • Kranio = kranie
  • Sakral = korsben
  • Terapi = behandling

Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og centralnervesystemet udgør hundens fysiologiske system. Med kraniosakral terapi arbejder vi på at løsne hundens spændinger og skævheder, som påvirker og belaster hele centralnervesystemet.

Om behandlingen

Kraniosakral terapi udføres af vores kraniosakral terapeuter, som har den dybdegående viden, der skal til, for at gennemføre behandlingen. Kraniosakralterapi er en blid og behagelig behandlingsform for hunden. Vi arbejder udelukkende med milde og blide tryk, som har til formål at løsne membraner, bindevæv og muskler, så hundens hjerne og rygmarv igen kan bevæge sig frit. Herefter klarer centralnervesystemet resten selv.

Under behandlingen vil du opleve, at din hund slapper af og ofte falder de i søvn. Derfor vil du opleve, at din hund eksempelvis trækker vejret dybt, sukker, gaber, prutter eller at maven begynder at rumle. Det er alt sammen et tegn på, at hundens krop reagerer på behandlingen.

Hunden vil efterfølgende være træt og afslappet et døgns tid, måske længere. Hvor mange behandlinger der er nødvendige taler vi om undervejs.

Vi bruger KST som behandlingsform hvor vi finder det gavnligt og nødvendigt for hunden. KST vil således ofte indgå i behandlingerne på lige fod med andre behandlingsformer.

Det er også muligt at booke en tid til KST-behandling alene.

Ligesom med de fleste andre behandlinger, tager vi bestik af hundens bevægelsesmønster inden behandlingen, ligesom vi tjekker den igennem. Det er vigtigt for os at lokalisere problemet, inden vi påbegynder behandlingen, og ofte har de symptomer vi ser udspring andre steder. På den måde er vi sikker på, at vi behandler din hund bedst muligt.

Hvornår har min hund behov for kranio sakral terapi?

Kraniosakral terapi er en blid behandlingsform Kraniosakralterapi er en effektiv behandlingsform i mange tilfælde. Behandlingsformen er særligt god, hvis din hund:

  • Har bevægelsesmæssigt restriktioner i kroppen pga. skævheder eller muskelmæssige belastninger
  • Er stresset
  • Er hyperaktiv
  • Har et lavt immunforsvar
  • Oplever ubalance i mave og tarm
  • Oplever knogleubalancer
  • Har adfærdsmæssige problemer og/eller angst

Er du i tvivl om din hund har behov for kranio-sakral terapi? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 86912592 eller ved at udfylde kontaktformularen herunder.