Vaccinationer

Vi tilbyder at vaccinere både din hund og din kat. Vaccinationer er nødvendige, for at dit kæledyr undgår sygdomme som for eksempel leverbetændelse. Herunder kan du læse mere om, hvornår din kat eller hund skal vaccineres, hvad den skal vaccineres for, samt hvor ofte den skal vaccineres.

VACCINATION AF HUNDE

Vaccination af hundHvalpe kan vaccineres allerede fra 8 ugers alderen. Moren giver hvalpene nogle antistoffer gennem modermælken i den første periode, men det vides ikke, hvor længe disse antistoffer virker. Det afhænger blandt andet af morens vaccinationsstatus.

Det anbefales at vaccinere din hvalp første gang når den er ca. 8 uger. Der vaccineres typisk mod:

 • Smitsom leverbetændelse (HCC)
 • Parvovirus (akut og smitsom tarmbetændelse)
 • Hundesyge
 • Parainfluenza (en del af kennelhostekomplekset)
 • Leptospirose (Weil’s syge)

Hvis din hund ofte er i kontakt med andre hunde, eksempelvis i forbindelse med kennelophold, i hundeskove, på jagt, til konkurrencer eller på træningspladser, bør din hund også vaccineres med en særskilt vaccine mod kennelhoste.

Vaccination ved udlandsrejse

Hvis du hund skal med til udlandet, skal den også vaccineres mod rabies. Der kan også være behov for andre vaccinationer afhængigt af, hvilket land hunden skal til. Derfor anbefaler vi, at du kontakter vores dyrlæge for at høre, om det er nødvendigt med andre vaccinationer.

Når hunden skal med til udlandet skal den have et EU-kæledyrspas som vaccinerne noteres i. Passet følger hunden hele livet og hundens fremtidige vaccinerer noteres i passet.

Enkelte lande i EU (+ Norge) kræver at hunden behandles ormekur inden den rejser ind i landet og lande uden for EU kan have yderligere krav. Kontakt os gerne i god tid inden udlandsrejsen, så vi er sikre på at kunne opfylde reglerne for, at I kan få jeres dyr med på rejsen.

Hvor ofte skal min hund vaccineres?

Bliver din hvalp vaccineret, når den er 8 uger, anbefales det, at den vaccineres igen, når den er 12 uger. Det er vigtigt, at din hvalp bliver vaccineret, så den kan komme ud og færdes sammen med andre hunde. Det er vigtigt, at din hvalp bliver socialiseret med andre hunde allerede fra en tidlig alder.

Vaccinationsprogrammet for din voksne hund fastlægges i samråd med dyrlægen. For nogle af sygdommene er det kun nødvendigt at vaccinere hvert tredje år for at opnå optimal beskyttelse, men for andre af sygdommene er det nødvendigt at vaccinere hvert år. Det gælder både for Leptospirose og kennelhoste. Spørg dyrlægen om det optimale vaccinationsprogram for lige netop din hund.

VACCINATION AF KAT

Vaccination af katDin killing bør vaccineres første gang, når den er 8 uger. Anden vaccination sker fire uger efter – når killingen altså er 12 uger. Din killing skal vaccineres mod:

 • Parvovirus (kattesyge)
 • Rhinotracheitis (luftvejssygdom)
 • Katteinfluenza (herpes- og calicivirus)
 • Chlamydia

Det er vigtigt, at din kat er helt rask, når den bliver vaccineret. Derfor undersøger vi altid kattens helbred, før vi gennemfører vaccinen.

Vaccination ved udlandsrejse

Ligesom hunde bør katte også vaccineres mod rabies ved udlandsrejser. Kontakt vores dyrlæge for at høre, om din kat har behov for andre vaccinationer eller en ormekur, forud for udlandsrejsen.

Vær opmærksom på, at din kat også skal id-mærkes og have et EU-pas. I passet vil kattens vaccinationer være oplyst. Alle vaccinationer skal være foretaget seneste tre uger før afrejses.

Hvor ofte skal min kat vaccineres?

Din kat bør blive revaccineret for kattesyge ca. hvert tredje år. Derudover anbefales det, at din kat bliver re-vaccineret mod katteinfluenza en gang om året, hvis den:

 • Ofte opholder sig i kattepensioner
 • Deltager i udstillinger og konkurrencer
 • Er udekat, som møder andre, ikke-vaccinerede katte
 • Er indekat, som kommer udenfor, hvad enten det var et uheld eller med vilje

Hvis der opstår lokale epidemier af kattesyge bør din kat også blive vaccineret mod dette.

Er din kat vaccineret mod leukæmi eller chlamydia bør den også blive revaccineret årligt.

HVORFOR ER VACCINATIONER NØDVENDIGE?

Det er vigtigt, at dit kæledyr får de nødvendige vaccinationer. Vaccinationerne giver din hund eller kat aktive antistoffer, som styrker dyrets immunforsvar. Ligesom med os mennesker, vil kroppen lære at bekæmpe den virus, som vaccinationen består af. Når kroppen lærer at bekæmpe denne lille dose, som der er i vaccinationen, vil kroppen være langt mere modstandsdygtig overfor lignende vira.