Behandlinger

Behandlinger hos Magtor

Første behandling

Første behandling medfører ofte en smule utryghed – både for dig og din hund. Det er et nyt sted, nye mennesker, nye lugte og nye lyde. Særligt for hunden tager det derfor også lidt tid at vænne sig til de nye omgivelser.

Derfor er det vigtigt for os, at din hund får tid til at undersøge lokalet, når du ankommer med din hund til en behandling. Dette får hunden til at føle sig mere tryg. Det giver samtidig os mulighed for at danne os et indtryk af din hunds behov og problemer. Gennem hundens bevægelser kan vi se, om bestemte kropsdele bliver aflastet – dette kan være et tegn på, at hunden har ondt.

Herfra påbegynder vi hundens journal sammen med dig over en kop kaffe, the eller kakao. Journalen indeholder oplysninger om hundens ejer, dens almene sundhedstilstand, og hvorfor den skal tjekkes.

Behandlingen

Det første vi gør er at tjekke hundens muskulatur og led. Her starter vi oftest med bagparten og arbejder os stille og roligt fremad. Vi sørger for, at skabe et godt overblik over hundens behov, inden vi går i gang med behandlingen, så vi er sikre på, at vi behandler de rette problemer med de rigtige løsninger.

Langt de fleste hunde tager dette tjek stille og roligt, men der er også hunde, der er mere urolige. Derfor er det vigtigt, at du er med inde til behandlingen, og at du sidder sammen med din hund. Det skaber stor tryghed for hunden, at du er til stede.

Når vi støder på problemer, som kræver behandling, går vi i gang med behandlingen med det samme. Det er vigtigt for os, at afhjælpe hunden med dens smerter og eventuelle nedsatte mobilitet med det samme. Dette gør vi fordi, vi ønsker at alle hunde skal have normal mobilitet i alle led og være smertefri.

Efter behandlingen

Når vi er færdige med behandlingen, vurderer vi, om det er nødvendigt med flere konsultationer. På den måde kan du booke tid til din hund med det samme, så den får de nødvendige behandlinger. Vi anviser også nogle øvelser, som understøtter behandlingen. På den måde vil afslapningsdagene mellem behandlingerne være med til at afhjælpe problemet.

Vi skriver journalen færdig med oplysninger om, hvad der er arbejdet med på hunden, hvordan den reagerede, samt hvad der skal arbejdes videre med ved næste behandling.

Efterfølgende behandlinger

Uanset hvilken behandling, der er tale om, starter vi med at se på, hvordan din hund har responderet på den sidste behandling. Vi vil også spørge dig, hvordan din hund har haft det siden behandlingen. Disse oplysninger vil blive skrevet ind i hundens journal.

Igen giver vi din hund tid til at undersøge lokalet – dette vil typisk ske mens vi opdaterer journalen med de nye oplysninger. Herefter kan vi starte behandlingen.

Starten af behandlingen vil i høj grad være efter samme mønster som den sidste behandling. Dette gør vi for, at hunden hurtigt bliver fortrolig med behandlingen.

Hvis det er et specifikt problem, som vi arbejder med, vil vi ofte vælge at se hunden bevæge sig igen efter massagen. Dette gør vi for at se, hvordan behandlingen har virket. Herefter skriver vi journalen færdig lige som ved første behandling: med oplysninger om behandlingsformen, hundens reaktion samt eventuel fremtidig behandling.

Hvor lang tid tager en behandling?

En almindelig behandling tager typisk op til 60 minutter, men dette afhænger selvfølgelig af behandlingens form, problemets karakter m.m. Første behandling tager dog typisk lidt længere – her kan du forvente at behandlingen tager op mod 1,5 timer.

Hvor ofte skal min hund behandles?

Det er meget forskelligt fra hund til hund samt fra problemstilling til problemstilling. Hvis der er meget at arbejde med, kan vi arbejde med 3-4 dages mellemrum. Er der derimod tale om vedligehold og velvære, kan det være nok med 1-2 gange om måneden. Andre hunde bliver tjekket 2 gange om året.

Skal hunden til konkurrence? Det er vigtigt, at hunden ikke bliver masseret 48 timer før en udstilling, konkurrence eller lignende. Hunden skal have tid til at ”samle” sine muskler igen.

Vil du bestille tid til din hund?

Udfyld kontaktformularen herunder – så kontakter vi dig.


    Opfølgning på Hundemassage til husbehovDyrlægeGenoptræning / fysioterapiKiropraktikAndet