Røntgen

Vi tilbyder at tage røntgenbilleder med to forskellige formål: ved problemer med bevægeapparatet samt i forbindelse med avl. Du kan læse mere om de to typer længere ned på siden.

Uanset hvilken type røntgenbilleder, der skal tages, er det vigtigt for os, at du som ejer er til stede. Inden vi tager røntgenbilleder af din hund, vil vi forklare dig om forløbet, så du også har en forståelse for, hvad vi laver.

Inden vi kan tage røntgenbilleder af din hund, skal den have en beroligende sprøjte. Her er det vigtigt, at du er til stede og sidder sammen med din hund, da det skaber tryghed både for din hund og dig selv. Det tager kun kort tid, før sprøjten virker.

Når vi er sikre på, at hunden er helt bedøvet, vil du blive vist ind i et andet lokale, mens vi tager røntgenbilleder af din hund. Dette gør vi af sikkerhedsmæssige årsager, for at beskytte dig mod røntgenstråler. Din hund vil være bedøvet under hele processen.

Så snart vi er færdige med at tage billeder, kan du komme ind til din hund igen. På den måde sidder du sammen med din hund igen, når den vågner. Mens hunden vågner, vil vi også vise dig, hvad vi har fundet på hundens røntgen billeder, samt give din en forklaring på, hvad det betyder for din hunds videre forløb.

Dyrlægen hos Magtor tilbyder at tage røntgenbillederRØNTGENBILLEDER VED PROBLEMER I BEVÆGEAPPARATET

Når vi er i tvivl om, hvor din hund har problemer i forbindelse med at den halter, har problemer med ryggen eller lignende, tager vi røntgenbilleder. Dette gør vi, så vi er helt sikre på, hvad problemet er. I en del tilfælde kan vi mærke os frem til, hvad problemet er, men er vi bare lidt usikre, tager vi røntgenbilleder. Dette gør vi, så vi er sikre på, at hunden får den rette behandling.

Det er vigtigt for os at finde frem til, hvor problemet er startet. Hvis vi ikke gør dette, vil vi kun kunne symptombehandle, og det betyder, at hunden med tiden vil opleve de samme problemer igen.

RØNTGENBILLEDER TIL AVLSBRUG

Vi tilbyder, at tage røntgenbilleder til kennelklubber i forbindelse med avl af hunde. Her tager vi billeder af hofter, albuer og skuldre. Vi tilbyder også at tage røntgenbilleder til pennhip, som er en speciel metode til at vurdere løshed i hofterne. Denne metode er et værdifuldt supplement til den traditionelle HD-undersøgelse.

Røntgenbillederne er et vigtigt redskab i avlen, for at nedsætte risikoen for arvelige ledsygdomme hos fremtidige generationer af hvalpe.

Er du i tvivl om regler i forbindelse med avl, er du velkommen til at kontakte vores dyrlæge, Camilla. Hun kan give dig svar på dine spørgsmål. Du kan også finde Dansk Kennel Klubs etiske anbefalinger i forbindelse med avl.