WaterWalker

WaterWalkeren er et vigtigt redskab i hundens genoptræningEn WaterWalker er et andet ord for et løbebånd i vand.

Water Walking er et vigtigt redskab i forbindelse med genoptræning efter operationer i ryg, skuldre, albuer, hofter, knæled, fod- og håndled, fordi vi kontrollerer bevægelse af de belastede led, belastningsgrad og fart. Vi ser store og hurtige resultater efter langt de fleste operationstyper – hvilket betyder at hunden hurtigere begynder at bevæge sig korrekt og derved hurtigt selv vedligeholder den muskulatur som skal skabe stabilitet omkring det opererede led.

Også i forbindelse med gigt, hofteledsdysplasi, vægttab og konditionstræning har træning i water-walker stor og hurtig effekt på opbygning af muskelmasse, så hunden hurtigst muligt bliver i stand til at bevæge sig bedre og derved vedligeholde sin egen muskulatur.

Hos os er vandet 28-32 grader, og det er med til at sikre, at din hund får den optimale effekt på både muskler og led.

TRÆNING i WATERWALKEREN

Træning i water-walker er altid målrettet den enkelte hunds  individuelle behov og formåen.

Når din hund træner i vores Water Walker, er vi altid til stede. Vi holder hele tiden øje med din hund. Det gør vi af flere årsager:

  • Vi vil være sikre på at hunden bevæger sig korrekt i forhold til det vi gerne vil. Hvis ikke det er tilfældet, vil vi sikre os at vi får undersøgt hvorfor og får ændret på de forhold der kan hæmme træningen – det kan være hunden aflaster pga. muskelømhed eller skævheder i ryggen, og det skal vi sørge for at få styr på, således træningen giver størst muligt output og hunden ikke får belastningsskader andre steder under genoptræningen. Derfor planlægger vi konsultationer undervejs i genoptræningsforløbet – efter aftale med dig.
  • Vi vil følge hundens fremgang nøje og ændre belastningerne på det rigtige tidspunkt for at sikre os at din hund får den mest optimale træning hele vejen gennem forløbet og ender med det største output.

Water-walkeren som redskab i forbindelse med vægttab

Nej, det er ikke kun i forbindelse med genoptræning og skader, at WaterWalkeren kan være gavnlig for din hund. Lider din hund af overvægt eller gigt er Water Walkeren også et nyttigt redskab – netop fordi vi kan justere den belastning, som hunden oplever ved at gå, samtidig med at det bliver lettere for hunden at bevæge sine led. En overvægtig hund vil ikke opleve den samme belastning, når den går på vandløbebåndet, som når den går normalt. I forløb med overvægtige hunde træner vi altid kombineret med henblik på at træne både kredsløbstræning, bevægelighed af led og styrkelse af muskulatur generelt. De tre ting i kombination, sammen med effektiv kostændring, vil forøge hundens livsglæde, generelle sundhed og evne/lyst til at bevæge sig.