Laserterapi
Laserterapi har en stor effekt på cellerne, da det øger blodgennemstrømningen i vævet og ændrer membranpotentialet i cellerne. Dette betyder med andre ord, at der bliver tilført koncentreret energi til hundens egne celler, og det er med til at forkorte helingsprocessen efter sår og skader samt reducere hævelser, ligesomdin hund vil opleve en smertelindring.
SÅDAN VIRKER LASERTERAPI
Ved laserterapi trænger laserlyset dybt ind i hundens væv, således at hver celle kan rammes. Cellen vil udnytte energien fra laserlyset og sætte gang i kroppens naturlige reparationsmekanismer, hvorved helingsprocessen forstærkes. Derudover vil immunforsvaret også styrkes.
SKAL MIN HUND HAVE LASERTERAPI?
Laserterapi er effektivt ved skader samt kroniske lidelser. Din hund kan have behov for laserterapi, hvis den har:
- Slidgigt
- Hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi
- Ledsmerter og seneskader
- Forstuvninger, forstrækninger og hævelser
- Muskelsmerter generelt
- Sår, herunder blandt andet bidsår, brændsår og kroniske sår
- Nakke- og rygsmerter
- Hudbetændelser
- Smerter efter operation
- Akutte skader – her reduceres helingstiden med op til 75%
Din hund bliver ikke bedøvet under laserterapibehandlingen.
Hunde oplever typisk laserterapi som en behagelig behandlingsform. Der er ingen smerte forbundet med behandlingen – faktisk er laserterapi totalt smertefrit. Hunden vil i stedet opleve, at den bliver nusset og snakket med under behandlingen. Derudover vil hunden kun kunne mærke en behagelig varme, på det sted, der behandles.
Der er ingen bivirkninger ved laserterapi. Nogle hunde oplever dog behandlingsreaktioner i form af forøget irritation, uro og murren i det behandlede område. Dette er dog ganske normalt og aftager igen i løbet af 12-24 timer.
Under laserbehandlingen skal alle, der er til stede, bære sikkerhedsbriller. Dette er til din og behandlerens egen sikkerhed, da det er rød- og nærinfrarødt lys, der arbejdes med. Med sikkerhedsbriller risikerer vi ikke, at der sker uheld, der kan påføre øjnene skader. Du får til opgave at holde hundens hoved, således den heller ikke bliver udsat for fare for øjnskader.
Vi bruger ofte laserterapi i kombination med andre behandlingsformer, men tilbyder også specifikke forløb med laser-terapi som redskab til at opnå det vi ønsker i tilrettelagte behandlingsforløb.